Отново дъжд и по-хладно време, в края на седмицата – слани

Есента постепенно завзема страната в следващите дни, след топлото и слънчево време днес.

Преди полунощ от запад ще започнат превалявания, които до сутринта ще обхванат западната половина на страната.

Минималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса в повечето места, по-високи – в източна България, където все още ще духа умерен и временно силен вятър от югоизток.

Утре през деня валежите ще обхванат по-голямата част от страната. На места валежите ще са интензивни и е възможно и да прегърми

По-късно от югозапад в следобедните часове и привечер валежите ще отслабват и спират. Температурите ще бъдат от около 15 градуса в Западна България, където ще духа до умерен северозападен вятър и ще нахлува студен въздух, до все още 24-26 градуса в централните и източни райони.

Там до привечер вятърът все още ще бъде от южната четвърт. До вечерта валежите ще спрат в по-голямата част от страната.

В сряда облачността ще бъде незначителна, до  слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, от изток. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса и  на места в низините и котловините ще се образуват сутрешни мъгли, които до обяд ще се разсейват.

Дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса, на югоизток до около 23.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, а температурите ще се повишат с 2-3 градуса. В източните части на страната отново ще се появи вятър от югозапад и юг.

В петък в голяма част от страната ще бъде облачно и дъждовно, а температурите ще се понижат.

През почивните дни ще бъде хладно и през деня температурите ще бъдат до  около 15-17 градуса в повечето места. Сутрин на места ще паднат и първите слани.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *