Отново отложиха делото срещу Явор Бахаров заради свидетел, спешен медик от Разлог

Медик от Спешна медицинска помощ стана причина за поредното отлагане на делото срещу актьора Явор Бахаров, който е обвинен за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици. Причината за отлагането е неявяване на спешния медик, който е бил призован в качеството му на свидетел по делото. Съдебният състав в Районен съд – Разлог е постановил  принудителното му довеждане за следващото заседание, което е насрочено за 23 октомври. По делото не са представени и всички искани доказателства от полицията. Обвиняемият се е явил в съдебна зала заедно със защитника си адвокат Асенов.

Делото срещу актьора вече се отлага няколко пъти. Два пъти заради отсъствие на адвокатите на Бахаров по причини пътуване в чужбина и служебни ангажименти. То е отлагано и заради отсъствие на подсъдимия по здравословни причини, както и заради обявената извънредна ситуация в страната ни през месец март. Ход на делото бе даден през месец юли, но отново бе отложено заради неявяване на свидетелите.

Явор Бахаров е обвинен за извършено престъпление по чл. 343 б, ал. 1 и ал. 3 от НК – шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Той бе заловен зад волана пиян и дрогиран през месец февруари в Банско. Управляваният от него лек автомобил „Мицубиши“ бе спрян за проверка от полицията пред хотел „Кемпински“. При тестването с техническо средство бе установено наличие на 1.3 промила алкохол в издишания въздух, както и употреба на кокаин и канабис. Бахаров бе задържан със заповед за задържане до 24 часа. Той бе освободен срещу парична гаранция от 5 хил. лева, която през  май месец по искане на адвокатите на подсъдимия е намалена на 3000 лева. Липсата на  доходи заради обявеното извънредно положение е изтъкнато като мотив за искането за промяна на наложената му мярка „парична гаранция“.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *