Отново отупаха в Литва за довиждане дуото ексфутболисти на „Вихрен“

Литовският „Атлантас“, където играят бившите футболисти на „Вихрен“ Димитър Петков-Макето и Стефано Кунчев, записа 4-та поредна загуба във финалния плейоф в елита на прибалтийската република, отстъпвайки с 0:5 при визитата си на вицешампиона „Жалгирис“. Макето отново започна сред титулярите, но бе сменен на почивката, докато вратарят Ст. Кунчев отново остана резерва. Зелените от Вилнюс, които отново не успяха да се преборят със “Судува” за титлата и трябва да се задоволят с ролята на сребърен подгласник, набързо поведоха с голове на 16-годишната изгряваща звезда Густас Ярушевичус /6, 44/ и попадение между тях на хърватина Томас Киш /34/. Новият треньор на жълто-сините от Клайпеда – Донатас Навикас, заменил на поста Викторс Добрецовс в началото на ноември, опита да промени нещата с ранни смени, ала отново Т. Киш /54/ и французинът Юго Видемонт /73/ довършиха съперника, вписвайки във визитката на 36-годишния наставник Д. Навикас 3-та загуба от 3 мача начело на „Атлантас“.

“Отборът е демотивиран, не играем за нищо, след като не можем да променим по никакъв начин 6-ото място, на което ще завършим сезона. Сам поисках смяна на почивката, виждах накъде отиват нещата. Остава ни още 1 мач и ще бързаме да се приберем у дома, при семействата си”, коментира Д. Петков, според когото вероятността той и Ст. Кунчев да се завърнат отново в Клайпеда догодина никак не е малка.

Идния уикенд „Атлантас“ приключва плейофите с домакинство на „Кауно Жалгирис“, като местата в шестицата вече са окончателно разпределени и резултатите от последния кръг няма как да повлияят върху крайното класиране. Шампион отново е „Судува“ /84 т./, следван от „Жалгирис“ /74/, „Ритериай“

/55/, „Кауно Жалгирис“ /50/, „Пеневежис“ /34/ и „Атлантас“ /26/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *