Отношенията се изострят! Путин с изключително важно изявление

Президентът на Русия Владимир Путин смята атаката на САЩ върху обекти в Сирия за агресия срещу суверенна държава, съобщи пред журналисти прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

“Президентът Путин смята, че американските удари по Сирия са агресия против суверенна държава в нарушение на нормите на международното право, при това под измислен предтекст”, каза Песков.

По думите на прессекретаря на Кремъл, руският президент смята американския удар по Сирия за опит да се отвлече вниманието от многочислените жертви сред мирното население в хода на операцията в Ирак, пише пик.

Путин е на мнение, че американският удар по Сирия нанася съществена щета върху отношенията на САЩ с Русия, а също така препятства ефективното противодействие срещу тероризма, каза Дмитрий Песков.

“Тази крачка на Вашингтон подронва съществено руско-американските отношения, които и без друго се намират в плачевно състояние”, подчертава прессекретарят на президента.

“А главното, което Путин смята, е, че тази крачка не ни приближава към крайната цел в борбата с тероризма, а точно обратното –  създава сериозно препятствие пред създаването на международна коалиция за борба с него и ефективното противодействие на това световно зло, което всъщност президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи за една от главните задачи още по време на предизборната си кампания”, заяви още Песков

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *