Отслабвайте според годините

течение на годините трябва да координира не само спортната си програма заради забавящия се метаболизъм, но и хранителния си режим.
Какво обаче е необходимо на организма в различните декади от жизнения ни път и как да променим храненето си, за да сме винаги в перфектна форма?

20+ години

В този период момичетата се хранят с каквото си пожелаят и в повечето случаи нямат проблеми с килограмите. Причината е бързият им метаболизъ е доста бърз и поетите калории се горят бързо. Това обаче не означава, че трябва да се храните само с нездравословни неща. Опитайте се да намалите тестените храни и сладкото, тъй като до 30-ата година те могат да отслабят организма ви. Наблегнете на риба и нетлъсто месо, много плодове и зеленчуци, зърнени храни и житни култури.

30+ години

Може и да ви се стори странно, но след 30-тия си рожден ден, момичетата трябва да помислят за укрепване на костите заради риска от остеопороза. Експертите съветват да включите в менюто си млечни продукти. И колкото и да не ви се иска, наблегнете на плодовете и зеленчуците, както и на пълнозърнестите продукти. Започнете някакъв спорт, защото метаболизмът ви вече се забавя.

40+ години

Вече сте усетили как всяка излишна калория ви се отразява и колко по-трудно е да влезете отново във форма. Затова е добре да намалите калориите. За целта изключете от менюто си храни с висок гликемичен индекс (като тестените храни и сладкишите). Залагайте предимно на млечни продукти, месо и риба (за укрепване на костите и мускулите), плодове и зеленчуци, масла, съдържащи мощни природни антиоксиданти.

50+ години

В този възрастов диапазон вие вече сте в менопаузата, когато нивото на естрогена спада. Метаболизмът се забавя още повече, костната маса намалява, ставите стават по-трудно подвижни. Затова диетата ви трябва да включва пълнозърнести и млечни храни, плодове, зеленчуци и задължителните за този период продукти с омега 3-мастни киселини и антиоксиданти, забавящи окисляването.

60+ години

Не си мислете, че след 60-тия си рожден ден, светът свършва. Напротив! Вие продължавата да сте онова усмихнато и прекрасно момиче, както досега, просто трябва по-усърдно да се борите с наднорменото тегло, защото то води до сърдечно-съдови заболявания.

Освен с калориите, ще трябва да внимавате и за холестерола. Препоръчително е да намалите животинските продукти, но не напълно. Наблягайте на повече плодове (ягоди и овощни), зеленчуци, а от месото и рибата избирайте само по-нетлъсти. /missbloom.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *