Отслабване без спорт – мисия възможна

Отслабване без спорт – да, възможно е! Всички сме чували, че добрият външен вид върви ръка за ръка с физическа активност. Последната обаче може да се пропусне, ако следвате някои основни правила.

Начините да отслабнете без спорт са много и най-различни. Те включват едни от любимите ни неща в живота. А няма по-хубаво от това да гориш калории, занимавайки се с хобито си. Ето кои са лесните неща, с които отслабваме:

Смях

Смейте се всеки ден и по много. Колкото повече смях има в живота ви, толкова по-здрава е имунната ви система. Имунитетът също се засилва. Смехът с глас активизира коремните мускули и гори калории. Смях до 10 минути без прекъсване гори 50 калории. Това прави този начин най-забавен за отслабване.

Повече сън

Колкото по-често се отдавате на пълноценна почивка, толкова по-малко ядете. Доказано е, че човек яде повече в следните ситуации:

– при стрес;

– при умора и изтощение;

– при тревожност.

Всички тези фактори водят до т.нар. емоционално хранене. Те до едно се лекуват с повече почивка и сън. Следователно – колкото повече спим, толкова по-малко храна ядем.

Дишайте дълбоко

За целта трябва да усвоите техниката на диафрагменото дишаме. Тя е широко популярна сред певците, които трябва да разчитат на повече кислород, докато пеят. Дишането с диафрагма е и прословутата техника за дишане на йогите. С него се увеличава кислородът в кръвния поток. Това стимулира изгаряне на мазнини.

Диафрагменото дишане има и магическо дишане върху коремните мускули. Основното е поемането на въздуха да става през носа, а издишването – през устата. Колкото по-бавно го правите – толкова повече изгорени калории.

Малки чинийки

Малките чинии за хранене изискват и по-малки порции. Колкото по-бързо свикнете да се храните в малки съдове, толкова по-скоро стомахът ви ще се свие. Ефектът е наистина невероятен.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *