HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Отстраниха ръководителката на Дневния център за стари хора в Благоевград Росица Терзийска

Ръководителката на Дневния център за стари хора в Благоевград Росица Терзийска вчера бе отстранена от поста. До крайната мярка се стигнало след констатирани поредица от груби нарушения.

„Те са финансови, административни и организационни, наблюдавам работата на ръководителите на всички 21 звена за социални услуги от цяла година и само там има нередности“, обясни зам. кметът по хуманитарните дейности на община Благоевград Христина Шопова.

„Капацитетът на центъра е 40 души, но се посещава от 15, предоставяме на старите хора трапезария с хранене сутрин, обед и вечер, има зали за игри и развлечения, осигуряваме им медицински прегледи, като услугата е платена”, обясни още Шопова и подчерта, че цените са напълно достъпни за потребителите. Р. Терзийска има наложени две наказания за констатирани нарушения.

„Констатирахме, че подстригва клиенти срещу заплащане в дневния център, което е абсурдно, излиза в болнични и с голямо закъснение представя документи за това“, искрено се възмущава зам. кметът Шопова.

При първото наложено наказание, вместо да коригира работата си, тя започнала да настройва потребителите срещу ръководството на общината в своя защита, което е извън всякакви етични норми, обясниха от кметството.

„Срещнах се с възрастните хора в центъра и им изброих  част от нарушенията и причините да се стигне до отстраняването на ръководителя на звеното“, каза още зам. кметът по хуманитарните дейности. Най-вероятно временно за центъра ще отговаря М. Бербатова до избор на подходящ за работата човек.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *