Отстраняват В. Радлев от председател на комисията по икономика в ОбС – Бобов дол, за поста е предложен Кр. Чаврагански

Общинският съветник от БСП в Бобов дол Валери Радлев ще бъде свален от поста председател на икономическата комисия към ОбС на предстоящото заседание на местния парламент.

Причината е, че с докладна записка, внесена от зам. председателя на ОбС в Бобов дол Константин Динев, една от точките на дневния ред е промяна в състава на икономическа комисия и комисията по местно самоуправление и местна администрация.

Предложението на К. Динев е Валери Радлев да остане само член на комисията, а неговото място като председател да заеме общинският съветник от БЗНС и бивш председател на ОбС Красимир Чаврагански.

Пред “Струма” председателят на ОбС в миньорската община Елеонора Христова заяви по повод рокадата в двете комисии: „Красимир Чаврагански е финансист и по-добре ще се справя с работата на председател на икономическата комисия. До момента от 17 докладни само по две са взети правилни решения от ОбС. В Радлев и философ, но не и икономист. Що се отнася до комисията за ЗМСМА, която аз оглавявам, не може аз да следя работата на комисиите и да контролирам себе си като председател на тази комисия. За това аз оставам редови член, а някой друг от комисията ще заеме мястото ми на председател в комисията”, заяви Е. Христова.

Красимир Чаврагански.

Близки до В. Радлев, който вчера не беше открит за коментар, заявиха  пред “Струма”, че явно в БСП не могат да преглътнат, че В. Радлев лъсна на снимка в офиса на партията на Цв. Цветанов в Бобов дол на парти по случай рождения ден на ромския лидер  Ивайло Димитров, по-известен като Иво Кавало, който преди всички избори и търсен от всички партии.

Валери Радлев е познат като сивия кардинал на БСП в Бобов дол, той беше няколко мандата зам. кмет по времето, когато кмет бе Йорданка Каленичкова, която бобовдолци пък кръстиха Желязната лейди.

За кратко В. Радлев беше назначен и за директор на ДФ “Земеделие” в Кюстендил, а коментарите са, че сега „глади панталони” за областен управител на Кюстендилска област, ако БСП спечели вота на 4 април.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *