Отсъствието на сезонните работници намали със 138 гласоподавателите в община Банско

Със 138 по-малко е общият брой на гласоподавателите в община Банско в сравнение с парламентарните избори през април. Броят на хората, които могат да упражнят своя вот в неделя, е 10 970, а на предходните избори те са наброявали 11 107 души. Разликата се дължи на отсъствието на голяма част от сезонните работници, които през април са упражнили правото си на глас в курорта. В Банско за изборите в неделя няма и пуснати заявления от лица за гласуване по настоящ адрес.

Вотът в община Банско няма да бъде изцяло електронен. В пет от съставните села – Места, Осеново, Обидим, Кремен и Гостун, хората ще гласуват по традиционния начин – с книжни бюлетини, тъй като броят на избирателите там е малък – под 300 души. От селата единствено във Филипово имащите право на вот ще гласуват с машина. Във всички секции в Банско и Добринище вотът също ще бъде машинен.

В община Разлог няма населено място, където ще се гласува с бюлетини и там във всички секции вотът ще бъде машинен. 17 476 е броят на гласоподавателите в общината, като в Разлог те са 10 516. Две са и утвърдените допълнителни секции – едната е за лежащите в МБАЛ – Разлог и ще бъде в лечебното заведение, а втората е подвижна и ще обслужи 38 лица с увреждания. За разлика от миналите избори, сега няма образувана секция за болни от Ковид и карантинирани.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *