Отчаяна изповед пред struma.bg! Благоевградчанинът Цв. Ваклинов на ръба: Съдия-изпълнител и съпругата ми ме оставиха без покрив, идва ми да се хвърля под влака…

76-годишният благоевградчанин Цветко Ваклинов поиска думата във вестник  „Струма” във връзка с продажбата на негов имот от съдия-изпълнител. Ето какво разказа той:

„Без да знам, частният съдия-изпълнител Гергана Стойнева е продала 1/2 от селскостопанската постройка в местността Песоко в село Еленово, която е моя собственост, след като се разведох с Анета Иванова. Аз не живея там от октомври 2014 г., когато бях отстранен със съдебна заповед, след като тя заведе дело за домашно насилие. Имаше 2 ограничителни заповеди за по 6 месеца и аз заживях на квартира. После се разведохме и всеки от нас остана собственик на 1/2 от общия имот. Аз продължих да живея на квартира и заведох дело срещу бившата ми съпруга за наем за ползването на моята част. Но го загубих и бях осъден да изплатя съдебни разноски за около 1000 лв. Заради тях е образувано изпълнително дело, моята част от жилището е оценена на 3000 лв., обявена е публична продан и бившата ми съпруга го е изкупила. Всичко това е станало зад гърба ми. Защо не са ме потърсили да ме уведомят? Какъв е този произвол?

Вярно е, че аз нямам съдебен адрес. Но нали има служба „Издирване“, могли са да направят опит да ме открият.  Не е направено, защото бившата ми съпруга е с връзки в полицията чрез братята Трайкови,   които имат незаконен полусъборен имот.

Научих, че моята част е продадена при свършен факт, когато бях на делото, което водя за движимите вещи, останали в жилището. Там ми връчиха решението за продажбата и аз я обжалвах пред Окръжен съд, но действията на съдия-изпълнителя бяха потвърдени като законосъобразни. Сега съм подал жалба в САС.

Вече нямам жилище и съм буквално на улицата. Нямам деца, мои близки и приятели ми помагат, но и те са вдигнали ръце. Аз съм беден и болен човек, не мога да работя, защото съм на години. С пенсията си едва успявам да платя наема за квартирата. Сега ще ми вземат новата пералня и хладилника, които аз съм купувал, тъй като и те са обявени на публична продан от същия съдия-изпълнител. Не знам какво да правя… идва ми да се хвърля под влака”.

ЦВЕТКО ВАКЛИНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *