Отчаян ход за спасяването на орлетата! Съветникът К. Ваклинов: Община Благоевград да налее още 250 хил. лв. за ОФК „Пирин“, иначе фалира

Актуализация на бюджета на община Благоевград и допълнително финансиране за ОФК „Пирин“ с 250 000 лв. иска общинският съветник Кирил Ваклинов. Преди дни той е входирал предложението си в Общинския съвет и това се оказва най-дискутираната тема на заседанията на комисиите преди редовната сесия в края на октомври.

„От 4 месеца касата на общинското дружество е на нула, заложените в началото на годината около 600 000 лв. бюджет се оказаха напълно недостатъчни, след като служителите са без заплати, а към държавните институции се трупат дългове“, мотивира искането си Ваклинов. Той отбеляза, че за положението разбрал от медиите и като фен се поинтересувал от фактическата обстановка, която се оказала наистина тревожна. „Четвърт милион са нужни на търговското дружество да се разплати, затова съм посочил тази сума, откъде да се вземе обаче не знам, очаквам предложение от Общинска администрация. Аз лично нямам идея в тази посока и не мога да зачеркна нито част от инвестиционната програма, нито културата, нито здравеопазването или кое и да е друго перо, откъдето да се вземат тези средства. Не подкрепих бюджета на община Благоевград през януари, но това не е важно, тъй като той е факт. Ако не се гласуват тези допълнителни пари, ОФК „Пирин“ ще трябва да обяви фалит в началото на 2019 г., а всички знаем, че във футболния клуб се наляха милиони, за да се стабилизира и да работи това дружество“, коментира Кирил Ваклинов.

Любопитен факт е, че когато „Пирин“ играеше в елита до лятото, предложение на кмета Камбитов за дофинансиране на ОФК „Пирин“ с 350 000 лв. не бе подкрепено от К. Ваклинов въпреки предупрежденията още тогава, че отказ ще обезсмисли няколкогодишните усилия на общината да стабилизира отбора.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Кирил Цацов

    Частен клуб с общински пари и бази си направиха.Ние не искаме такова управление на крадливи чиновници.Да се даде клуба на спонсор и така няма да могат да крадат пари и хората ще се върнат на стадиона.

    Отговор
  2. Кмето

    Общината да спре заплатите на съветниците и да издържа клуба.А така всеки може да предлага всякакви идиотщини.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *