ОТ АПИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ! През нощта ще вали сняг, НЕ ПЪТУВАЙТЕ, ако не е наложително

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин.

Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Сняг вали в областите Кюстендил и Смолян, както и в района на проход „Предел“, Разлог, Попови ливади /обл. Благоевград/, планинските части на област Пазарджик, Перник и Брезник /обл. Перник/, Лъки /обл. Пловдив/, Витиня, Гълъбец, Пирдоп, Саранци, Костенец, Бистрица и АМ „Люлин“ /обл. София/.

Пътните настилки в страната са мокри, а по усойните и планински райони – частично заснежени, заледени и обработени.

Намалена видимост поради мъгла:

– до 100 м. в района на проход „Шипка“, Панагюрски колонии /обл. Пазарджик/.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *