От АУБ сигнализират кмета Р. Томов: Районът около кампуса се нуждае от авариен ремонт, корени на дърветата са запушили канализационния колектор

Корените на дърветата край алеята до р. Бистрица при кампуса на Американския университет в Благоевград са запушили канализационния колектор. Сигналът е подаден от оперативния директор на учебното заведение Тодор Тодоров до кмета инж. Румен Томов и до председателя на ОбС Андон Тодоров с апел общината спешно да реагира и да отстрани проблема.

Оперативният директор посочва, че колекторът или трябва да се ремонтира, или да се подмени с нов, а  дъждовните води да се отведат в реката, вместо да се заустват в него. Паралелно с това администраторът в АУБ акцентира върху компрометираната асфалтова настилка на алеята, която трябва да се подмени, и  посочва нуждата от предпазен парапет край подпорната стена на реката. Всичко това заедно с липсата на адекватно осветление е с предпоставка за травми, а алеята е една от най-натоварените с пешеходци в града, сочи Тодоров.

Представителят на АУБ иска общината да монтира в зоната на алеята от ул. „Джеймс Баучер“ до бул. „Д. Солунски“ осветление, пейки и кошчета, а в района на студентските общежития в кампуса да смени контейнерите за смет, и допълва, че от другата страна по тротоара на ул. „Свобода Бъчварова“ има доста счупени тротоарни плочки, които са за подмяна, и има нужда да се монтират антипаркинг колчета.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА


Корените на дърветата край алеята покрай кампуса на АУБ са компрометирали асфалтовата настилка и са запушили канализационния колектор

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *