От болницата в Сливен с последни новини! Ето какво се е случило с починалата родилка Ренета

“При форцепс децата понякога имат увреждания. Бебето е в стабилно състояние и от утре започва рехабилитация за ръчичката. Вярвам, че този проблем ще отзвучи. Вярвам, че ще преодолеем проблема и няма да има трайно увреждане. В много редки случаи тези проблеми не се оправят с времето” Това заяви в ефира на “Здравей, България” директорът на болницата в Сливен – д-р Весеслав Петров. В лечебното заведение преди дни издъхна здрава родилка, която преди да почине е споделила, че са скачали върху ребрата й.

“Окончателната причина за смъртта на Ренета Томова не ни е ясна. Имаме подозрения, но чакаме резултатите от аутопсията. Тя ще бъде направена в Стара Загора. Увреждането, което ние очакваме да бъде открито, е – да е получила белодробна тромбоемболия и това да е довело до фаталния край”, заяви д-р Петров.

“След направената вътрешна проверка не установихме да има счупени ребра и някой да е скачал върху нея. Когато една жена ражда, тя изпитва силна болка. Каквото е казала, сигурно го е почуствала, но ви казвам, че няма счупени ребра и увреждания на гръдния кош”, заяви още той.

Директорът добави, че лекарите, които са изродили бебето на Ренета, работят както преди. “Колегите, които участваха в раждането, също са под голям стрес. Те са на работа и продължават да водят раждания”, каза той.

Петров добави, че не е имало възможност лекарите да извършат цезарово сечение, след като са видели, че няма да успеят да изродят бебето по естествен начин, защото главичката му вече била излязла. “Всичко щеше да е много по-травмиращо за родилката”, добави той.

“Искам да обещая, че няма да скрия нищо, нито от родителите на почината, нито от обществеността”, завърши директорът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *