От днес влиза в сила забраната за любителски риболов, вижте къде в Пиринско могат да се замятат въдици

От днес, за месец и половина любителите на риболова ще трябва за месец и половина да приберат риболовните си такъми.
Причината е, че влиза в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.
За това напомнят от земеделското министерство. През тази година забраната, която е съгласно разпоредбите на чл. 32 ал. 1 от Закон за рибарство и аквакултури (ЗРА), ще бъде в сила до 31 май.
За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май 2019 г. до 15 юни 2019 г.

Риболовците от Благоевградско могат да хвърлят въдици на „Бистраците“ – под моста за село Покровник, водното огледало до тръбата.

Разрешени за риболов са и водоем „Попарица“, село Блатска, водоем „Помпата“ – село Пъвомай, първият водоем до завода за релета в село Баня, както и язовир Бели брег край Сандански.

За област Кюстендил разрешените водоеми за любителски риболов са: стар рудничен котлован в землището на село Николичевци; двата малки водоема при разклона за село Паничарево в община Бобов дол; водоемът в землището на село Самораново, както и на язовир Паничарево.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *