От днес стартира ваксинацията и при личните лекари

От днес личните лекари започват ваксинация срещу COVID-19 на своите пациенти. Здравните власти са категорични, че има достатъчно налични ваксини.

4300 лични лекари ще се включат в процеса по ваксинация. През последния месец те трябваше да съберат данни от своите пациенти за желаещите, които искат да бъдат имунизирани. Вече е подписан и Националният рамков договор, които е свързан с организацията между личните лекари и Националната здравноосигурителна каса. 

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че вече е изяснено всичко относно документацията, която личните лекари трябва да попълват.

“Няма никаква разлика между нормалните ваксини, които правят по календар, и тези, които са във връзка с кампанията. Същата документация в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към ковид системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации.”

Днес здравните власти ще обсъдят и възможността в късните следобедни часове през седмицата също да бъде въведен зелен коридор за имунизация в 318 -те ваксинационни центрове в регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и ДКЦ-тата.  

В страната през днешния ден се очаква да бъдат пристигнат още над 25 700 дози от препарата на “Пфайзер/Байонтех”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *