Топ теми

ОТ МОНТИЖУ ПРЕЗ ПЕТРИЧ ДО ЕРДЕН! Бивш нападател на „Беласица“ с португалски паспорт спря с футбола на 27 г.

Едва навършил 27 години, което се счита за златна футболна възраст, бившият нападател на “Беласица” и “Кариана” (Ерден) Жустино Мендеш официално приключи с любимата игра. Новината съобщи в социалните мрежи сенегалецът с португалски паспорт малко след като се прибра в 50-хилядното градче Монтижу (окръг Сетубал) в Централна Португалия след близо година и половина отсъствие от дома.

“Реших да остана близко до семейството си. Имах няколко оферти да продължа кариерата си, но реших да спра с футбола. Сега ще се наслаждавам на почивката си в Португалия, а после заминавам при близките си, които живеят във Франция. Това е моят избор в този момент, след като си почина, ще реша с какво да се занимавам. Благодаря на всички, които ме подкрепяха по дългия, но вълнуващ път от Монтижу през Петрич до Ерден. 2020 г. беше много тежка за всички нас, надявам се новата година да ни донесе повече успехи и радостни вълнения”, заяви от страната на Фернандо Магелан роденият в сенегалската столица Дакар играч, владеещ отлично френски, който е официален в африканската държава, португалски и английски, а вече поназнайва и малко български.

Жустино пристигна в Петрич през лятото на 2019 г. и за 17 мача с екипа на “Бела” се разписа 3 пъти. Дебютното му попадение бе през септември срещу “Перун” (Кресна), което се оказа с триточкова цена в този труден за комитите мач. После вкара за равенството 1:1 в Самоков през ноември, веднага в следващия кръг бе точен при разгрома с 5:1 у дома над “Ботев” (Ихт). В дните на първата вълна от пандемията през пролетта на 2020 г. той предпочете да остане в Петрич и след като се оказа излишен при смяната на футболната власт на стадион “Цар Самуил”, подписа с “Кариана” през лятната пауза. В състава на есенния хит във Втора лига Мендеш записа 542 минути в 14 мача и отбеляза 3 гола за тима на бай Милан Йосифов, чието влошено здраве стана причина “Кариана” да напусне първенството, макар че бе сред лидерите.

Заедно с Жустино за Ерден замина и друг дотогавашен комита, бразилецът с италиански паспорт Матеус Казарото, който също с успех се вписа в селекцията на Веселин Великов, записвайки 802 мин. в 16 двубоя с 2 отбелязани попадения. В момента 24-годишният халф отдъхва в родния Флорианополис, а за подписа му се натискат няколко нашенски отбора от долната част на класирането във Втора лига.

След 6 гола в 31 мача по родните терени Ж. Мендеш напусна окончателно България и ще търси друго поприще извън футбола

“Поздрави на България, все още не знам къде ще продължа да играя”, лаконичен на приличен английски език от другия край на света бе кариоката Казарото.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *