От общинската болница молят за финансова помощ кмета М. Чимев и ОбС: Нова епидемия от морбили връхлетя Дупница, 80% от пациентите са без здравни осигуровки, не можем да поемем лечението им

Морбили отново върлува в Дупница, сигнализират медици. През последните дни инфекциозно отделение в общинската болница отново е пълно с пациенти с дребна шарка. Над 80% от настанените там обаче са без здравни осигуровки и лечението им е за сметка на здравното заведение.

Прокуристът на болницата Мария Иванова и зам. директорът д-р Крум Бонев уведомяват с писмо принципала – кмета  на Дупница Методи Чимев, и председателя на ОбС Емил Гущеров за създалата се ситуация, която се отразява негативно на бюджета на здравното заведение.

По телефона за “Струма” прокуристът М. Иванова заяви: “Добрата новина е, че изплатихме всички просрочени задължения към кредитори, които бяха над 600 000 лв. Парите са заработени по клинични пътеки от персонала на болницата. Вече можем да си отдъхнем и да купим нова и модерна техника. Лошата новина е, че болницата трупа загуби от здравно неосигурени пациенти с морбили. Нямаме право да връщаме пациенти, а и не е хуманно. В момента изчисляваме колко лева е струвало на болницата лечението на тези пациенти и ще търсим помощ от общинското ръководство. В момента задълженията на болницата са стопени на 1 300 000 лв. Вече се самоиздържаме, но не можем да поемем лечението на пациентите с морбили за наша сметка. Вече купихме един модерен ЕКГ апарат, друг ни беше подарен от председателя на ОбС Емил Гущеров. С този апарат се прави точна образна диагностика и всичко се качва на диск, а не като досега – на рентгенова снимка”, похвали се прокуристът М. Иванова.

Тя беше назначена на този пост на 23 януари 2018 г. с решение на ОбС – Дупница. Тогава Иванова обеща да вдигне болницата на крака и нещата според запознати вече се случват.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *