HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

От последните минути: Сензационен обрат с пробата на пожарникаря от Разложко, който предизвика автомеле в София

Кръвната алкохолна проба на служителя на МВР, който предизвика верижна катастрофа в понеделник вечерта, е отрицателна. Тя обаче е и невалидна. След катастрофата комисар Георги Толин отказва да бъде тестван с дрегер. Той все пак дава кръвна проби в болница „Света Анна”. Прави това обаче три часа и половина след инцидента – в 23:27 ч. По закон обаче срокът е 45 минути – и не случайно. Установено е, че средно човешкият организъм разгражда 0,15 промила алкохол на всеки час, предава bTV. Така изчисленията сочат, че за три часа се „изпаряват” около 0,45 промила. Граничната концентрация, при която може да се шофира е 0,5 промила.

Казват, обаче, че опити за манипулации на пробите не са рядкост. Медиците са категорични, че няма медикаменти, които да ускоряват  разграждането на алкохола, но апелират в подобни случаи да се изследва и урина, защото там следите са по-трайни. Проверката по случая продължава. Вътрешният министър определи като недопустимо поведението на своя подчинен, но призова да се изчака проверката, преди да се говори за уволнение. Към момента комисар Толин е с отнета шофьорска книжка, очаква ги и глоба до 2000 лв. за отказа му да се подложи на теста с дрегер.

Както struma.bg писа, Георги Толин е родом от разложкото село Елешница. До осми клас учи в родното си село, а след като завършва средно образование, продължава в Академията на МВР, където завършва магистратура „Пожарна безопасност“. Остава да работи в столицата. Съпругата му е родом от Разлог, имат една дъщеричка. Според местните семейството му често отмаря на Белмекен, тъй като  родителите му, които са пенсионери, стопанисват обект там. Рядко отсяда в Елешница.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *