ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Две момичета са първите, помогнали на ранените при тежката катастрофа с тир

Две момичета са първите оказали помощ след тежката катастрофа на магистрала “Тракия”. Минути, след като тирът с турска регистрация къса мантинелата, навлиза в насрещното и помита куп коли. В този момент Моника Димитрова и Мария Велкова пътуват към Бургас. И двете са с медицинско образование и мечтаят да работят като лекари. А случаят е буквално полева тренировка.

 „Беше все едно е от някакъв страшен филм, просто на магистралата нямаше движение, имаше хора, излезли от колите, всички крещяха, плакаха. Това е ситуация, която човек не може да си представи,че може да се случи”, разказа Моника.

Двете момичета реагират бързо, слагат маска и хукват към останките от премазани автомобили, предава Нова тв.

„Видях че има човек който беше затиснат под една от колите, което за мен значеше че трудно ние в този момент бихме могли да помогнем с нещо. Другия човек беше в една от колите, но при него отиде лекар”, разказа Мария.

Оказва се че премазаният мъж е шофьорът на тира.

„За жалост починалите бяха повече от оцелелите и ние решихме да се фокусираме към оцелялата жена, на която всъщност можехме адекватно да помогнем. Камионът димеше и след това се запали, докато ние бяхме точно до него. И просто изместихме тази жена от другата страна”, обясни Моника.

След преживения ужас, който не се учи от учебниците, двете момичета са убедени, че изборът им да спасяват животи е правилен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *