От 16 до 22 септември движението в Банско ще бъде под знака наа европейската седмица на мобилността

Днес беше даден старт на EUROPEANMOBILITYWEEK, в която Банско е един от 2357-те европейски града, участващи тази година. С разнообразни и многобройни дейности градът прави заявка за присъствие не само в кампания ЕСМ 2020, но да насърчи жителите и гостите на Банско към активен и здравословен начин на живот и чиста мобилност, както и към действени мерки срещу замърсяване на въздуха.
Еколозите и рейнджърите в Банско призовават: „Ходи пеша, а не с кола!” от 16 до 22 септември.
Безопасността на децата на улицата и пътя е приоритет за всички в община Банско. Затова още в първия учебен ден след празничния звънец на 15 септември децата от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и СУ „Неофит Рилски” проведоха учебни часове на терен с общински служители, пътни полицаи и учители. На няколко кръстовища в Банско се проведе обучение на деца, шофьори и пешеходци под надслов „Огледай се! Спаси живот!”.
Шофирането в цялата община на 16 септември е подчинено на мотото на Европейския ден без загинали на пътя „Остани жив! Пази живота!”. Община Банско предлага на всички 17 септември да бъде „Ден без автомобили – на училище и работа пеша”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *