Топ теми

С официална церемония откриха ремонтираните сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог


Днес, преди обяд, се състоя официалната церемония по откриване на ремонтираните сгради на РУ – гр. Разлог и РСПБЗН – гр. Разлог. На днешното събитие домакини бяха инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог,Д-р Мария Копанарова – председател на ОбС – Разлог и инж. Венцислав Гърменов – зам.кмет по Социалните въпроси в Община Разлог. Гости на официалната церемония бяха : Стефан Балабанов -Заместник-министър на Вътрешните работи , г-н Андрей Новаков – Евродепутат в Европейския парламент,  Главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. София, комисар Георги Пармаков – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Благоевград, г-н Дойчин Дойчинов – Директор на Областна дирекция на МВР- Благоевград.

С изпълнение на проект „Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ – гр. Разлог и РСПБЗН – гр. Разлог” Община Разлог в партньорство с Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи осигуриха съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в двете важни административни сгради в гр. Разлог. Приложени са пакети от мерки, които да доведат до енергийна ефективност – гарантирано намаляване на енергопотреблението, подобряване на експлоатационните характеристики на сградите. Осигурена е по-добра работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Също така е осигурена рентабилна експлоатация на сградите, което позволява тяхното устойчиво управление и поддръжка.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е Община Разлог. По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Освен тези мерки по проекта са изпълнени мерки по отоплителна инсталация, подмяна на осветителни тела изграждане на соларна инсталация за битова гореща вода в РСПБЗН-гр. Разлог, осигурява се достъпна среда за хора в неравностойно положение.

„Този проект е залегнал в дългосрочната стратегия за енергийна ефективност на Община Разлог.  Днес, той нямаше да бъде факт без солидарните фондове на Европейския съюз и добрата работа на Правителството. С тези средства ние имахме възможност да направим проекта и да го реализираме.“ каза кметът инж. Красимир Герчев и благодари на целия екип, работил по изготвянето му. Градоначалникът направи равносметка, че проектното предложение на Община Разлог е класирано на 9-то място от общи 32 предложения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *