ОФК „Пирин“ закрива селекцията със сина на евродепутат, пак удари греда в контролите

ОФК „Пирин“ закри зимната си селекция със сина на евродепутата Асим Адемов от село Дъбница и пак удари греда в контролите с 1:1 срещу аматьорите от „Сливнишки герой“ пред една шепа зрители на стадион „Христо Ботев“ в мрачния вчерашен следобед. Мачът беше анонсиран за Рилци, но в последния момент преместен в Благоевград. 25-годишният десен защитник Ахмед Адемов, познат с прякора Пато от времето на престоя си в „Пирин 2001“, дебютира в зелено-бяло в една от невралгичните зони в отбранителния вал след сезон и половина в „Добруджа“. Вляво на защитата действаше австралийското попълнение Кристофър Джеймс Кюсис, както в крайна сметка бе вписан в документите за картотекиране. Пред вратаря Ивайло Яначков действаше двойката централни бранители Мирослав Пушкаров-Любомир Гуцев. Като дефанзивен халф беше изпробван Александър Бастунов, функциите на плеймейкър пое ветеранът Антон Костадинов. На върха на атаката застана Владислав Златинов, в тандем с Виктор Янев и подпомаган по крилата от Димитър Благов и колумбиеца Хуан Пабло, който още преди мача разбра добрата новина, че е одобрен окончателно от треньорския щаб. Пръв го поздрави неговият дупнишки мениджър Кирил Емилов, който не успя да пласира стража Даниел, отпратен въпреки спасената дузпа през уикенда срещу дубъла на „Лудогорец“. Багажа си изнесоха и възпитаниците на ДЮШ на „Левски“ Мартин Димитров и Кристиян Бешев. Във фаталната 13-та мин. Пабло пропиля най-чистото положение в мача. Латиносът се озова непокрит на границата на малкия пенал, но стреля в ръцете на стража Мартин Минев. В 20-та мин. Янев се извиси в наказателното поле и с глава прониза мрежата. Само след четири минути обаче Пушкаров се подхлъзна и откри коридор за Мариян Хаджиев, който с премерен удар близо до лявата греда не остави шансове за Яначков. Това бе осмият гол в пасив за орлетата в изиграните дотук контроли, в предишните две бяха записани поражения с 1:5 от „Царско село“ и 1:2 от „Лудогорец-ІІ“. До края опасностите пред двете врати се брояха на пръсти. Отново, както и в предната проверка с разградчани, наставникът Петър Златинов предприе масови смени след 60-та мин. В състава на гостите треньорът Петър Малинов даде шанс за изява на 17-годишния си син, носещ името на своя баща, познат от изявите си като футболист на „Беласица“, „Македонска слава“ и „Пирин“ /Бл/.

ОФК „ПИРИН“: Яначков, Адемов, Гуцев, Кюсис, Пушкаров, Бастунов, Благов, Костадинов, Вл. Златинов, Янев, Пабло /Ангелски, Митрев, Митев, Ем. Петров, Н. Георгиев, Грозданов, Ергин, Цолев, Ангелов, Топузов, Любомиров, Мутавджийски/.

„СЛ. ГЕРОЙ“: Минев, Трендафилов, Десподов, В. Георгиев, Кирилов, Н. Малинов, Иванов, Петков, Николов, Колев, Хаджиев /Маймунков, П. Малинов, Здравков, Кафтанов, Колбуров, Каменов, Илиев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *