ОФК „Пирин“ иска „Синята къща“ в Благоевград за клубно заведение

ОФК „Пирин“ иска от община Благоевград „Синята къща“ за клубно заведение. Преди дни управителят на дружеството Венко Попов е депозирал в кметството искане сградата, известна в близкото минало като клуб на СДС, а и като едно от най-оборотните заведения, да им се предостави за изхранване на футболистите.

„Вдигаме нивото на отбора и трябва да знаем с какво и колко се хранят футболистите ни, и да следим хранителния им режим“, коментира искането си В. Попов. „Дълго време търсихме подходяща общинска база, в която да можем да провеждаме и срещите с родителите на децата от школата, а и да се събират феновете ни. Не говоря за фен заведение, а за клубно, и сме наясно, че няма как да сме на печалба, но това не е и целта ни“, обясни управителят на ОФК „Пирин“.

Наскоро наемателят на „Синята къща“ е подал предизвестие с искане за предсрочно прекратяване на 10-годишния му договор с общината. Ресторантът в центъра на Благоевград от 5 г. се държи от софиянеца Методи Шурдев, който го нае с регистрирана в Благоевград фирма „Методи Шурдев-Медисън“ ЕООД след търг срещу месечен наем от 1500 лв. без ДДС, 3 пъти над първоначално обявената цена. На няколко пъти през тези години заведението отваря и затваря врати с различни стопани и в момента пустее.

„Няма причина да откажем искането на управителя на ОФК „Пирин“, клубът е общински, сградата е общинска, дори не се налага да се търси съгласие на Общинския съвет и да се губи време“, коментира кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Остава да се изясни дали клубът ще плаща поне базовия наем от 500 лв. без ДДС, или ще ползва сградата безвъзмездно, и за какъв период ще е бъдещият договор.

Управителят Венко Попов заяви, че ако общината им даде „Синята къща”, дружеството ще подбере персонала, но преди това ще се наложи помещенията да се ремонтират така, че обстановката да не е супер претенциозна, а навсякъде ще има телевизори, за да могат клиентите да следят спортните събития.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *