ОФК „Пирин“ пледира невинен за удара с бутилка по треньора на „Славия“, предлага го за „Аскеер“

ОФК „Пирин“ пледира невинен за удара с бутилка по треньора на „Славия“ Златомир Загорчич в злополучния мач в петък, 13-и, и го предложи за най-престижната театрална награда у нас „Аскеер“. Поражението с  2:5 изпари и последните надежди на орлетата да избегнат баражите за оставане в елита. Екшънът се разигра секунди след втория гол на белите. Сръбският им наставник се тръшна на тревата и близо пет минути получаваше лекарска помощ край тъчлинията. От лагера на домакините излязоха с нарочна декларация, в която заклеймяват симулантското поведение на потърпевшия и подетата кампания за сурово наказание. Човекът, от когото зависи степента на санкцията – дежурният делегат Неделчо Михайлов, поне видимо не е приел насериозно случката със Загорчич и ако я таксува като хвърлен предмет без последствие, зелено-белите ще се разминат с 2000 лв. глоба. Головият трилър в добавеното време дойде в повече на по-мнителните фенове по трибуните, които заподозряха сценарий  „Черно тото“. Заговори се дори за раздяла със старшията Милен Радуканов, но от „Дъбравска“ 1 бяха категорични, че видинчанинът е непоклатим на поста си. Домакинските претенции към съдийството визираха основно неотсъдената дузпа в полза на пиринци за игра с ръка на Стефан Велков при резултат 0:0 и решението на Драгомир Драганов в 90-та мин. да назначи вместо аут корнер, от който се стигна до точния изстрел на Андреа Христов, предрешил крайния изход от срещата. Очевидци свидетелстваха и за постоянните заплахи, отправяни към реферите от хора на резервната скамейка на славистите, с използване на името на президента на БФС Борислав Михайлов.

Начало на голеадата постави Ивайло Димитров-Косъма в 24-та мин., когато вкара първия от двата отсъдени 11-метрови наказателни удара в мача. В 52-та мин. също от бялата точка Конър Хендерсън върна интригата. Страховит шут на Галин Иванов в 59-та мин. препарира стража Георги Георгиев и пак благоевградчани намериха сили да възстановят статуквото с изстрела от упор на Фло Боджадж, който си направи най-желания подарък за 22-ия си рожден ден. След студения душ в края на редовните 90 минути разликата за протокола фиксираха резервата Наско Милев и отново Ивайло Димитров.

ОФК „ПИРИН“: Георгиев, Чапов, Сандев, Попев, Ничев, Костадинов /77-Траянов/, Рениа /82-Топузов/, Хендерсън, Фло, Йорданов, Кирилов.

„СЛАВИЯ“: Стергиакис, К. Велков, А. Христов, Буров /37-Карабельов/, Ст. Велков, Велев, Узунов,  Минчев, Чунчуков/75-Милев/, Димитров /90+4-Цветанов/, Г. Иванов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *