ОФК „Пирин“ уреди французите, наставникът И. Тренчев: Мотивът на чужденците е да се развиват, а на нашите парите

Администраторът на ОФК „Пирин“ Велислав Елезов успя да картотекира вчера френските легионери от конгоанско-анголски произход Глоар Антонио и Била Антонио, с което отпаднаха притесненията на старшията Иво Тренчев от допълнително скъсяване на скамейката. Допреди пристигането на международните сертификати на двамата съфамилници без роднинска връзка на разположение за встъпителния мач тази вечер от 20.00 ч. на стадион „Христо Ботев“ срещу „Ботев“ /Гъл/ бяха само 15 полеви играчи. Добрата новина за треньорския щаб е, че травмите подминаха всички налични кадри, което дава повече опции при сглобяването на състава. Наставникът на орлетата призна, че селекцията му се нуждае от още попълнения с приоритет в предни позиции и в защита, които ще бъдат иностранци.

„Принудени сме да чакаме играчи от чужбина. За чужденците мотивът да дойдат у нас и по-специално в Благоевград е да се развиват, докато за българските футболисти по-важни са парите. Поканихме петима наши момчета с изтекли договори да дойдат в отбора при ясни финансови условия, но те предпочетоха да си търсят късмета на друго място”, коментира предводителят на пиринци, след което похвали своите възпитаници за свършеното в подготовката.

„Като старание в тренировъчния процес и контролите не мога да упрекна никого. Потенциалът ни е такъв, какъвто е. Стоя на позицията, че ние, треньорите, сме главните виновници за футбола, който се играе. Очакванията на новите хора, които влязоха в клуба, към нас са да изградим боеспособен тим”, поясни Тренчев. Специалистът предупреди, че на зелено-белите предстои сблъсък със сериозен противник. „Гледах мача на гълъбовци с дубъла на „Лудогорец“. Разградчани им вкараха два гола от нищото, но „Ботев“ прояви характер и навакса изоставането. През цялото време гостите бяха по-добрият отбор. Отдавна са заедно, много са опасни при статичните положения, разполагат с интересни халфове, стремят се да играят футбол, а не само да рушат. Все пак маратонът от 32 срещи тепърва започва и резултатът в един мач не е от решаващо значение. Ще остана най-доволен от победа, но с добра игра”, заключи наставникът.

От „Дъбравска” 1 отново подсетиха феновете, че входът за днешния двубой е на символичната цена от 1 лв.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *