Охраната на Ердоган се сби с полицията на летище Сараево

Личната охрана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган се сби със служителите на Граничната полиция на Босна и Херцеговина на летището в Сараево. Това съобщава порталът Klix, цитиран от БГНЕС.

Турският лидер пристигна в босненската столица за участие в срещата на върха от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. След кацането на самолета на Ердоган неговата охрана се е „държала неподобаващо и е отказала да премине през проверка“, съобщава порталът.

В резултат между охраната и граничните полицаи е възникнала словесна престрелка, която е прераснала в сблъсък. След това турските гости са извадили оръжието от самолета и са си го сложили, но при появата на Ердоган на стълбичката конфликтът е спрял.

Конфликтът е потвърден от директора на граничната полиция Зоран Галич. Според него граничните служители са „действали професионално, което е помогнало да се избегне открит сблъсък“. „Тези, които идват в Босна и Херцеговина, трябва да уважават закона, а не да се опитват да са над него“, добави той.

Порталът отбелязва, че това не е първият случай на неподобаващо поведение на охраната на Ердоган в Сараево. По време на предишни визити тя се е държала „грубо и дръзко, което в крайна сметка е довело до реакция на граничната полиция“.

Срещата на върха на ПСЮИЕ ще продължи два дни до 9 юли. Тази вечер е планирана вечеря на Ердоган с членовете на босненското президентство. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *