Охрана пази двама прокурори след закани, че ще бъдат ликвидирани

Заплашените с убийство прокурори Емил Галипонов и Георги Мойсев вече се движат с охрана. За сигурността на магистратите са се погрижили от Бюрото за защита на свидетели към Главния прокурор, пише блиц.

Преди седмици стана ясно, че обвинителите са под сериозен риск. 10 кила хероин награда обещал Стефан Гевгелийски на сина на Йоско Костинбродския – Иван Йосифов, за да бъдат ликвидирани двамата прокурори, както и шефът на сектор „Убийства“ в Главна дирекция „Национална полиция“(ГДНП) Михаил Наумов, Алексей Василев и Даниела Димитрова от СДВР.

Информацията се разбра от свидетелските показания на двама мъже пред съдия от Специализирания наказателен съд.

Цената на дрогата, в която щяла да бъде платена мократа поръчка по цени на черния пазар е около 450 000 лв.

Според въпросните свидетели, чиито имена са скрити зад номера, мократа поръчка била дадена лично от Гевгелийски на групата на сина на Йоско Костинбродския – Иван. Физическото ликвидиране на мишените било обсъждано на маса в кафене в ж.к. „Надежда“, твърдят още свидетелите със скрита самоличност.

Според показанията им, Пендака е трябвало да се погрижи за изпълнението на поръчката в най-кратки срокове.

Показания по делото са дали и полицейски служители. Сред тях е и една от мишените на групата – Даниела Димитрова от СДВР.

Полицията продължава да издирва Йоско Костинбродския съвместно с партньорите си от службите в Европа. Главорезът е наричан капитан на националния отбор по убийства сред прокурорите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *