Охранител ще съветва петричкия депутат Г. Динев по еврофондовете, Б. Боцев даде пропуск за парламента на БСП лидера В. Сарандев

Охранител ще съветва петричкия депутат от ГЕРБ Георги Динев, стана ясно от регистъра на нещатните парламентарни сътрудници. Стоян Митев Темелиев, който регистрира фирма „Делта-Сиг Петрич” ЕООД, ще помага на петричкия народен избраник не по въпроси, свъзрани със сигурността, а по европейските политики и фондове.

Със сътрудник – и то не с един, а с двама, вече е и патриотът Атанас Стоянов от Сандански. Той даде статут, пропуски за Народното събрание и пропуски за парламентарния служебен паркинг на неуспелия кандидат-депутат от Патриотичния фронт в София Цветан Петков Александров и на участника в различни екоинициативи и НПО-та Пламен Пенчев Станев. Александров ще подготвя санданския депутат по въпросите за транспорта и транспортната политика, а Станев – на околната среда и водите.

Депутатът от Гоцеделчевско Богдан Боцев също разшири нещатния си екип сътрудници – завчера към юриста и бивш депутат Георги Юруков той е добавил като нещатен сътрудник и зам. кмета на Гоце Делчев Валери Сарандев. Сарандев, който преди дни оглави областното ръководство на БСП в Пиринско, е назначен от Боцев за сътрудник в отрасъл „Икономика“.

Както „Струма” писа, помощник на Александър Мацурев е кметът на Банско Георги Икономов, на Стефан Апостолов – баща му Апостол Апостолов, на Николай Бошкилов – бившият депутат от БСП Емил Костадинов, а Елхан Кълков си избра за съветник лидерката на Националния младежки форум на ДПС Сезгин Мехмед.

От местните депутати засега на собствени познания при законотворческата дейност разчитат единствено Димитър Гамишев и Даниела Савеклиева от ГЕРБ.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *