ОЧАКВАНО! БСП – Благоевград без собствен кандидат за кмет, подкрепя независимия Румен Томов

БСП – Благоевград отново ще подкрепи Румен Томов на предстоящите частични кметски избори в града, които са насрочени за 27 юни. Това решение бе взето снощи на среща на общинското ръководство с лидерката на партията Корнелия Нинова, която пристигна в Благоевград конкретно с тази задача – да решат с другарите какво ще прави партията на местните избори. На срещата бе и самият Томов.
Решението на червената централа да повтори подкрепата си за независимия Румен Томов всъщност не е изненада, защото партията от години страда от сериозен кадрови дефицит в Благоевград. Една част от социалистите продължават да са на мнение, че въпросната подкрепа обезличава БСП, но гласът им остава глас в пустиня, понеже сегашното ръководство начело с Любен Милев е на обратното мнение. След провала на последните парламентарни избори самата Корнелия Нинова вече получи червен картон от няколко партийни организации в областта, включително и благоевградската, поради което тонът между нея и местното ръководство снощи бил строго служебен, издадоха присъствали на срещата.
Извън очакваното решение да бъде подкрепен Румен Томов на вота през юни, Нинова коментирала и предстоящите номинации за новата парламентарна листа, която столетницата трябва да стяга за парламентарния вот на 11 юли. Според слухове от „Позитано“ много вероятно е тук да бъде сменен водачът на листата проф. Георги Михайлов заради изключително ниски резултати – в региона БСП падна до 4-а политическа сила, но решението ще бъде взето от Изпълнителното бюро в последната седмица на месец май и дотогава всичко ще е въпрос на догадки. Преди това БСП вероятно ще трябва да подаде име за областен управител, защото този държавен ешелон обикновено е първият, който се подменя от всеки един служебен кабинет заради определящата му роля при организиране на следващите избори.
Най-вероятната кандидатура на БСП е областният лидер Валери Сарандев, който освен че е много близък до Корнелия Нинова, има и необходимия опит – през 2008 г. бе назначен на същия пост, като тогава отново смени Бисер Михайлов от ГЕРБ. Вчера обаче той отрече някой да му е предлагал за втори път губернаторския пост. „Много постове ще ми станат“, коментира Сарандев, който е и заместник-кмет на Гоце Делчев.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Спасова

    По зависим от този нЕма! Не му стигна времето да се “отблагодари” на подкрепящите го, та отново ще се кандидатира!!! Няма по-страшно нещо от червеното особено когато се проявява в пълния му инфантилизъм, та и наглост отгоре на всичко.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *