ОЧАКВАНО! „Прима инвест БГ“ ООД с управители Ил. Ризов и Р. Александров наема за 10 г. ски писта „Картала“

Благоевградската фирма „Прима инвест БГ“ ООД е най-вероятният бъдещ наемател на ски пистата в местността Картала над Благоевград. Две фирми се явиха на търга за отдаване под наем на общинския имот, обявен от община Благоевград при начална цена от 16 854 лв. без ДДС. Първи в 8.52 ч. в последния ден за прием на документи бяха депозирали оферта от благоевградското дружество „Гама ФР“ ЕООД. То е регистрирано през 2008 г. на адрес ул. „Панайот Хитов“ 14, а основната дейност, посочена от управителя Катя Младенова, е търговия с текстил, което е любопитно, предвид посоченото в тръжната документация на общината, че окончателният избор ще е по няколко критерии, един от които е основната икономическа дейност да е поддържане и експлоатация на спортни обекти и съоръжения, за което се присъждат 20 точки. Дамата бе изпратила своя представителка на търга, също както и конкурентите й от „Прима инвест БГ“ ООД, вписано в Търговския регистър с управители Илия Ризов и Рашко Александров.

Съдружници във второто дружество са благоевградската „Прима ФР – Илия Ризов“, оръжейният търговец „Армако“ АД, в чийто съвет на директорите са Владимир Александров, Радослав Александров и Цвета Караиванова, и община Благоевград.

Комисията отвори офертите по реда на постъпването им. „Гама ФР“ ЕООД предлагат наем от 16 904 лв. без ДДС и инвестиции в размер на 210 000 лв. Конкурентите им са с оферта 16 954 лв. без ДДС за наем, като декларират, че за следващите 10 г. ще инвестират общо 2 065 506,07 лв.

Комисията обяви, че ще излезе с решение след подробна оценка по обявените предварително критерии, по всички от които „Прима инвест БГ“ ООД е в печеливша позиция. Дружеството е собственик на ски център „Картала” от началото на 2019 г. Зоната, която включва кабинков лифт с две станции и два ски влека заедно със ски пистите с дължина 5 км, започна да се изгражда през 2006 г. от дружеството “Прима инвест БГ”, свързано с благоевградския текстилен предприемач Илия Ризов, но впоследствие попадна под контрола на Българо-американска кредитна банка заради неизплащан кредит. В края на август от името на „Прима Инвест БГ“ в общината бе внесено искане за 30-годишна концесия на общинския терен, с който община Благоевград участва като апортна вноска в дружеството, но явно впоследствие дружеството се отказа от намеренията си и общината обяви търга за отдаване под наем на пистата. Очакванията са тя да заработи в началото на новата година, макар че по-рано през декември се разбра, че кабинковият лифт се нуждае от специален ремонт, части за който се чакаха от чужбина.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *