ОЧАКВАНО! С фиксиран срок за доставка 1 работен ден единственият кандидат да осигури луксозен мерцедес за 70 000 лв. на кмета на Хаджидимово „Хермес ауто груп” спечели скандалната обществена поръчка

Без всякаква изненада столичната автокъща „Хермес ауто груп“ ЕООД получи 100 точки в  абсурдната обществена поръчка за служебен автомобил на малката община Хаджидимово. Подробностите за търсения от градоначалника мерцедес седан бяха сякаш свалени едно към едно от техническата спецификация на колата, качена на електронната страница на „Хермес ауто груп“ с всички маловажни детайли, включително и контрастния цвят на конците, с които са ушити задните седалки.

Естествено, само „Хермес ауто груп“ ЕООД подаде оферта за участие в поръчката. В края на миналата година бе свикана общинска комисия, която проформа да отвори плика на фирмата, и от кумова срама ня 29 декември 2020 г. автокъщата получи 5 работни дни, в които да си допълни документацията. Тя се справи без проблем за 3 дни, направи го на 31.12.2020 г. и в първия работен ден на тази година – 4 януари, комисията се събра за втори път, за да обяви, че единственият участник „Хермес ауто груп“ ЕООД печели поръчката със 100 от 100 възможни точки и предложена цена от 58 166,67 лв. без ДДС. Максималният брой точки са и заради предложението на фирмата да достави мерцедеса в община Хаджидимово в рамките на 1 /един/ работен ден.

Така че всеки момент пред общината ще бъде паркиран новият служебен автомобил на Терзийски – мерцедес седан, съсзакопчалки за детски столчета на задните места, седалки с контрастен шев, горен панел на таблото в синтетична кожа, с декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяво и гланц и т.н.

Терзиев е кандидат за кмет от далечната 2003 г., издигнат от НДСВ, но тогава губи изборите от кандидата на СДС. 4 г. по-късно той успява да влезе в кметския кабинет, печели и следващите 2 мандата, събирайки около царистите като коалиционни партньори ту СДС, ту ДПС.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *