Очаква се тази вечер да се завърнат учениците, които катастрофираха край Генуа

Очаква се тази вечер да се завърнат учениците, които катастрофираха край Генуа. Шофьорите, пострадали при инцидента обаче, остават в болница.

Колегите на пострадалите шофьори от транспортната фирма бяха допуснати до интензивното отделение в болница Сан Мартино в Генуа.

По тяхна информация, тежкопострадалият е в съзнание, контактен е и е без опасност за живота. Ще бъде изписан след като се възстанови от направените интервенции. По-леко пострадалият шофьор е в същата болница със счупвания на крайниците.

Полицията ще предостави на Генералното ни консулство в Милано протокола за динамиката на събитията на автомагистралата край Генуа веднага след края на великденските празници. До момента няма официална информация по чия вина е възникнал инцидентът.

Успяхме да се свържем по телефона с управителя на транспортната фирма, реализирала екскурзията. Според тяхната версия автобусът бил засечен от камион. Шофьорът не успял да го избегне и се ударил в задната част на камиона. Родители на децата обвиниха фирмата-превозвач и българското посолство в Рим за неадекватна реакция след инцидента.„Абсолютно никой не ни е уведомил. Българкият посланик би трябвало да контролира такъв инциент и да не позволи да се случат всички останали неща. В крайна сметка тези деца би трябвало да не се налага да пътуват, а да бъдат установени в хотел, а не да пътуват 5 часа, защото те пристигнаха в 2:30 ч. местно време вечерта”, разказа Иван Димитров, баща на ученичка, пътувала в автобуса.

От туристическата агенция заявиха, че само трима родители са ги потърсили на телефона за контакт. Наложило се да пътуват по тъмно, защото чакали епикризи на деца, откарани в болница за преглед и защото учениците настоявали да продължат екскурзията си по план.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *