Очевидци след трагедията с 8-годишното дете: Линейката дойде след повече от 30 минути

Жителите на Братаница и днес ще излязат на бдение в памет на 8-годишното момиченце, което вчера бе блъснато от служител на БОП на пешеходна пътека и почина по-късно в МБАЛ-Пазарджик. Хората настояват да се вземат мерки, за да не се допуска такава трагедия отново.

Напрежението в селото е осезаемо и тази сутрин има засилено полицейско присъствие.

Свидетелите на трагичния инцидент продължават да твърдят, че забавянето на линейката е една от причините за смъртта на момиченцето, предаде БНТ.

Чуха се силни спирачки, трясък, това не е първата катастрофа, доста са се случвали. Изтичах бързо навън , за да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, Мони лежеше на пътя. Казаха ми след това, че са я ударили на пешеходната пътека, която е доста по-надолу. Мони имаше доста силен пулс, но не дишаше. Устата й посиняваше, затова започнах изкуствено сдишане на момента, цветът започна да се връща в устните й, пулсът й стана доста силен за известно време, след това бях сменена от Ина тук , да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане на Мони”, каза очевидка на инцидента.

Жената разказа, че през тази почивка е видяла поредното обаждане към Бърза помощ. Първото обаждане е в 11:38, а последното в 11:52 часа.

“След тези 14 минути аз се върнах отново да правя това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах възможност да засека колко отне идването на линейката. Хората от селото казват, че повече от 30 минути са минали преди да мине линейката”, каза очевидката на инцидента.

Ина, която също е свидетел на инцидента, каза, че е видяла кола, която е профучала покрай нея с над 90 км /ч.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *