Още двама футболни национали станаха студенти в ЮЗУ „Н. Рилски“

Още двама футболни национали станаха студенти в ЮЗУ “Неофит Рилски”. В специалност „Треньорски спорт – футбол“ беше приет кадърът на ЦСКА Ивайло Чочев, който от 6 г. се подвизава по италианските терени. На Ботуша има 120 мача за „Палермо“, а след фалита на сицилианците и претърпяната тежка контузия от миналото лято облече екипа на „Пескара“. Националът е ухажван за новия сезон от новака в родния елит ЦСКА 1948.

Компания на студентската скамейка на Ив. Чочев ще прави бившият младежки национал Цветелин Чунчуков, който в настоящата кампания предвожда атаката на най-стария столичен клуб „Славия“ и при подновяването на първенството след пандемията изригна с два гола срещу „Царско село“ и взе наградата за играч на кръга. Преди това 25-годишният нападател бе част от Хегемона „Лудогорец“ и „Ботев“ /Пловдив/. Острието получи дебютна повиквателна за представителния тим на България в мандата на предишния национален селекционер Красимир Балъков.

През последните години в същата специалност се обучаваха известни бивши и настоящи футболни звезди от калибъра на екзекутора на петлите от ноември 1993 г. Емил Костадинов, Велизар Димитров, Георги Петков, Илиян Мицански, Даниел Младенов, Лъчезар Балтанов, Асен Караславов… Силно присъствие в най-големия ВУЗ в Югозапада има и най-българският спорт борбата в лицето на многократните медалистки от европейски първенства Миглена Селишка от Дупница, Биляна Дудова и Мими Христова, които са избрали специалност „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“. В състава на асистентите е друг от изявените дупнишки борци – Даниел Александров, с прякори Рамбо и Скейтър.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *