Още един номиниран социалист от Перник, депутатът Л. Бонев, си направи самоотвод: Кризата между централното ръководство на БСП и пернишкото е непреодолима

Народният представител на червените в 14-и МИР Любомир Бонев си направи самоотвод и няма да участва в предстоящите избори. Вчера той обяви решението, след като двамата с народния представител Евдокия Асенова направиха отчет за свършеното от тях в настоящото Народно събрание. Според него кризата между централното ръководство на БСП и пернишкото е непреодолима.

Любомир Бонев бе с много номинации от първичните организации в Пернишко. След председателя на областната структура Валентин Петков и на общинската – Стефан Кръстев, и той си направи самоотвод.
„Решението ми е продиктувано от липсата на комуникация между местното и централното управление. Освен това властта за мен не е самоцел. Ще работя БСП да спечели изборите и да промени модела на управление на страната“, заяви Бонев.
Народният представител подчерта, че е имало решения на централното ръководство, които не са били добри за област Перник, както и подреждането на листите, в които 1-о, 2-о и 6-о място се определят от „Позитано“ 20.
„Това са две предпоставки, които ме накараха да направя своя избор“, коментира още Бонев.
Според колегата му Евдокия Асенова тези избори ще са различни за всички партии, но в Перник ситуацията за БСП ще е по-сложна с оглед на това, че първите места в листата няма да са на хора, които са избрани от местните социалисти.
„Личностите са много важни в политиката. Високи резултати сме имали тогава, когато водачите ни са били местни хора, но все пак ние се явяваме на тези избори с програма. Надявам се Стоян Мирчев да успее да спечели доверието на перничани, което не е никак лесно“, каза Евдокия Асенова. Тя изрази надежда да се преодолеят нарушената комуникация и сривът в отношенията между местното и националното ръководство на БСП.
„Предстои национален съвет, на който ще стане ясно какъв е профилът на кандидатите за народни представители от Перник, кои ще са те и кои ще са коалиционните партньори. Засега е ясен само водачът“, подчерта Асенова.
Асенова, която влезе на мястото на Станислав Владимиров, след като той бе избран за кмет, каза че годината е била белязана от коронакризата, от народното недоволство и от ниското доверие към изпълнителната власт.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *