Още един рефер от Пиринско влиза във вана на ВАР-а

Още един рефер от Пиринско влиза във вана на ВАР-а. След вече получилите сертификати и дебютирали при приложението на новата технология в заключителната фаза на плейофите в челната шестица на групата на майсторите международници Ивайло Стоянов и Мирослав Максимов и неуспелия кандидат за значката на ФИФА Георги Иванов на редичката застана лайсменът от петричкото село Кулата Костадин Тановчев. Той е сред 20-те ръководещи съдии и асистенти, които по предложение на президента на БФС Борислав Михайлов започнаха обучение за работа със системата за видеонаблюдение.

Теоретичният курс стартира с онлайн сесия, в която арбитрите ще се запознаят с иновационната технология и съпътстващите я протоколи от инструктора на световната футболна централа Мак ван дер Рост. Следващият етап продължава в специално оборудваните ВАР-ванове, където ще се проведат практическите упражнения с помощта на симулационни клипове. Впоследствие се преминава към работа в реални условия. За целта определени игрови ситуации в симулативни мачове ще изпълняват юношеските формации от седем столични школи – на ЦСКА, ЦСКА 1948, „Царско село“, „Локомотив“, „Септември“  „Барокко“ и „Национал“. Курсът ще завърши с реален турнир с участието на по 6 отбора до 17 и до 19 г. и на четири женски формации. Ще бъдат изиграни общо 20 срещи в две полувремена по 40 минути между 27 юли и 11 август. Обучението ще протече в националната футболна база „Бояна“.

Освен К. Тановчев в списъка на избраните влязоха перничанинът Димитър Димитров, Станислав Тодоров, Неделчо Гаджалов, Йото Гарабедов, Ивайло Ненков, Мустафа Шефкет, Петър Кузев, Никифор Велков, Станислав Станев, Мирослав Желев, Красен Георгиев, Красимир Атанасов, Илиян Капарашев, Красимир Кръстев, Александър Атанасов, Никола Петров, Станимир Илков, Георги Минев и Красимир Миланов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *