Още жалби в Административен съд – Благоевград от Хаджидимово и Сандански

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба от Иван Сабахлъков, упълномощен представител на ПП Възраждане, издигнала кандидатска листа за общински съветници на ПП Възраждане. Жалбата е против решение №101-МИ от 28.10.2019 на ОИК Хаджидимово.

Посочени са доводи за подписани протоколи с особено мнение, подари което се оспорва действителността на обявените за недействителни бюлетини. Иска се проверка на протоколите на повече от половината СИК на територията на общината.

Против решение №101-МИ от 28.10.2019 на ОИК Хаджидимово в Административен съд – Благоевград е образувано административно дело по жалба на осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България,ПП СДС.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимовоима подадена жалба и от АлмазТаиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“.

С още една жалба частично е оспорено решение №200-МИ на ОИК Сандански от 28.10.2019г. С жалба пред Административен съд – Благоевград Михаил Златков, кандидат за общински съветник от ПП Обединени земеделци, оспорва решението в частта, в която е обявен за избран за общински съветник Антон Цанев. Жалбоподателят оспорва преференциалното гласуване, според което е определен и поименния състав на новия общински съвет.

В Административен съд – Благоевград вече има образувано дело против решение №200-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Сандански по жалба от Васка Терзиева-Рачева, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *