Още за убийството на таксиджията! Виж разказа на военните, помогнали за хващането на килъра

Задържаните за убийството на таксиметров шофьор във Варна остават в ареста за 72 часа. Утре от прокуратурата ще поискат за 26-годишния младеж и 23-годишното момиче постоянна мярка задържане под стража, съобщи Нова телевизия. Двамата били заловени от военни от близкото поделение. Военните забелязват таксито още при спирането му на аварийни светлини. При оглед отблизо се натъкват на убития шофьор. Чуват наблизо гласовете на момчето и момичето.

„Казах им да им виждам ръцете, защото той беше от кръста надолу целия в кръв. След което ги накарах да седнат на земята и дадох на матроса Кръстев прожектора да ги осветява постоянно, да ги наблюдаваме”, разказва мичман Стамен Георгиев. „Нямаха вид на пияни или на дрогирани, бяха притеснени”, разказва матрос Кръстьо Кръстев. Задържаните за престъплението не били агресивни.

„Разпалено обясняваха на висок глас как някой ги е нападнал. Едната ръка на момчето беше увита с някаква връхна дреха – суичър или яке. Че някой ги е нападнал, мушкал е шофьора, другият нападател бил момичето, пък той тръгнал да спасява приятелката си”, разказва мичман Стамен Георгиев. Военните се обаждат на 112. После полицаите поемат случая. Мичманът и матросът обаче трудно ще забравят потресаващата картина с убития таксиметров шофьор. Следите от кървавата разправа още личат по асфалта пред поделението.

„Срещал съм се доста пъти със смъртта, но това беше потресаваща гледка”, заяви мичман Стамен Георгиев. Дали арестуваните за престъплението ще останат зад решетките ще реши утре съдът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *