Още седмица септемврийско лято, захлаждане за първия учебен ден

Утре отново ще бъде топло за средата на септември, с максимални температури от 27 до 32 градуса. Сутрин минималните стойности ще бъдат от 11 до 16 градуса в повечето места. Ще има предимно висока облачност, почти без валежи. Остава ветровито, със слаб, до умерен източен вятър.

В средата на седмицата времето ще остане без промяна.

Слънчево, с предимно средна и висока облачност, сухо, без валежи. Дневните температури в сряда и четвъртък ще са от 27 до 31 градуса. Сутрин ще бъде малко по-хладно, с температури от 10 до 15, 16 градуса. На места в ниските части на низините  и в котловините сутрин, при временно стихване на вятъра е възможно да се образува краткотрайна мъгла.

В петък ще има повече облаци. Минималните температури слабо ще се повишат, а дневните ще останат без съществена промяна, около 30 градуса.

В събота ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще са от 28 до 32 градуса.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в западната част на Дунавската равнина – силен. През деня температурите все още ще бъдат високи, от 28 до 31, 32 градуса. 

Според предварителните прогнози, в понеделник, първият учебен ден, времето ще бъде по-хладно и ветровито. Температурите ще се понижат в сравнение с тези в края на тази седмица. Повече конкретни подробности за времето в началото на другата седмица очаквайте по-късно, заради несигурността в моделите за толкова дълъг период напред във времето..

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *