Още хлад, дъжд и вятър, затопляне – в края на седмицата

През тази нощ облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Без валежи. В Дунавската равнина и източните райони ще остане ветровито с до умерен западен вятър. 

Утре вятърът от запад ще стихне, а по-късно в източните райони и планините ще се появи слаб до умерен от юг. 

Ще има променлива облачност, но слаби краткотрайни валежи ще има само на места в западните и северни  райони по-късно след обяд и привечер. 

Максималните температури ще бъдат от 21 ди 26 градуса.  

В почти цялата централна и западна част на европейския континент ще остане по-хладно от обичайното за месец май. Почти навсякъде там ще превали дъжд, на места придружен от гръмотевици.

По-топло ще бъде на юг, а най-топло — отново в Атина и Москва, със слънчево време и максимални температури близки до 30 градуса.

У нас в четвъртък през страната ще премине пореден студен атмосферен фронт. От запад на изток ще превали дъжд, а вятърът от северозапад и запад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – силен. Валежите в повечето места няма да бъдат значителни.

Дневните температури ще бъдат ниски за месеца, от около 15 до 20 градуса.

Без съществена промяна, ветровито, хладно, със слаби превалявания на места, ще остане времето и в петък. Дневните температури ще бъдат от 15 до около 21, 22 градуса.

Подобрение на времето започва през почивните дни.

В събота ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, без валежи. Вятърът ще отслабва и в източните райони ще се ориентира от север. Минималните температури ще бъдат от около 5 градуса по високите полета на запад до 11 в низините и по морския бряг. Дневните стойности ще се повишават и ще достигнат 20-25 градуса.

Подобрението на времето ще продължи в неделя. Минималните температури ще бъдат от 6 до 12, а дневните от 24 до 29 градуса. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи.

Слънчево и топло ще остане и в понеделник, когато дневните температури на места е възможно да достигнат 30 градуса, за страната най-често в интервала от 25 до 29 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *