HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

О.з. полк. Кирил Лазов: Превърнаха двора на блока ни в центъра на Благоевград в платен паркинг, изгорели газове и рев на двигатели ни тормозят денонощно

Форсиране на автомобили и мръсни газове денонощно ни тормозят, откакто централната пешеходна зона в Благоевград покрай реката се превърна в паркинг, сигнализира във вестник “Струма” о.з. полк. Кирил Лазов, който живее във военния блок на ул. “Сашо и Петър Китанови” 5. Възрастният мъж поиска думата да апелира общината да ограничи района на платения общински паркинг до първата сграда до площада, в която се помещава ресторант “Верде”:
Само така всички ние, които живеем в сградите до моста в центъра на града, ще имаме малко спокойствие. Две жалби писах, опитах се да се срещна и с кмета, но няма реакция досега, и затова последната ми надежда е вестникът. Всъщност реакция имаше, сложиха три ограничителни пилона да не залепват автомобилите до стената на сградата ни и толкова.
За да се разреши проблемът ни, трябва да се забрани паркирането в зоната, където са къщите, защото нито денем, нито нощем имаме мира. Не мога да отворя прозорец, защото отвън вместо хлад от реката нахлуват изпарения и изгорели газове от колите под терасите ни. Да просне човек дрехи и дума не може да става, защото за минути се умирисват. Не става да разчитаме за това и на нощта, защото и по това време на денонощието колите не намаляват и непрекъснато някоя влиза, друга излиза. Тъкмо човек задреме, и се стряскаме от шумно подаване на газ! Две съседки, на 2-ия 3-ия етаж над паркинга, са тежко болни и на легло.
Навремето тази алея покрай реката се изгради като пешеходна зона до Бачиново и е редно, ако не се възстанови, поне да не се пречи на живеещите в района, да можем да почиваме, като сме си вкъщи. В нотариалния акт за жилището ми е описано ясно, че на юг е дворът на блока ни, а двор и паркинг са различни неща.
Бивш офицер съм, работил съм и в съвета, където отговарях точно за безопасността на движението, над 25 години съм бил вещо лице в съда като специалист. Сега съм възрастен и болен и имам право на спокойствие, затова апелирам общинското ръководство да ни го осигури. Заслужили сме го не само аз, но и всичките ми съседи.
С уважение: КИРИЛ ЛАЗОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *