О.з. старшина Ст. Ангелов-Чиме празнува 92-и рожден ден с бойни другари

Ветеранът от Втората световна война о.з. старшина Стоимен Ангелов-Чиме посрещна 92-ия си рождения ден със своите бойни другари и приятели в Клуба на ветераните от войните в Дупница.

„С Чиме се познаваме от много, много години. Той ме запозна с моята съпруга. За Стоимен може да се говорят само хубави неща. Беше душата на полка, когато ходехме на занятия в поделението, той ръководеше цялата дейност по прехраната. Желая му много здраве и още дълги години да му честваме рождения ден“, поздрави рожденика председателят на Съюза на ветераните от войните в община Дупница о.з. полк. Цанко Стойков.

Братовчедът на рожденика – о.з. старшина Асен Васев, ветеранката от войната Здравка Христова, председателката на БАС /Българския антифашистки съюз/ Маргарита Иванова и Иванка Димитрова пожелаха на рожденика здраве и да се радва на синове, внуци и правнуци.

„Роден съм на 05.02.1927 г. в Дупница. Родът на баща ми е от село Сърбино, Брежани, община Симитли. Постъпих в армията през 1941 г. във 22-и пехотен полк в Станке Димитров, бях и в духовия оркестър. През май 1944 г. бях на фронта, с 22-и Тракийски полк заминах за Гърция, в село Бадома, Дедеагач. Там изкарах едноседмичен курс, воден от лекари, да помагаме на болните и ранените. Снабдявахме с хляб и продукти ранените войници. След демобилизацията на армията служих като сержант в 7-и противотанков дивизион. През 1957 г. ме назначиха за завеждащ вещевите складове на 7-а Рилска дивизия. Имам 20 медала, сред които медал за боева заслуга, съветски медал за участие във Втората световна война и много други.

Щастлив баща съм на двама синове – полковници, прекрасни снахи и внуци. Щастлив съм, че ме уважиха моите другари на рождения ми ден“, сподели за вестник „Струма“ рожденикът о.з. старшина Стоимен Ангелов-Чиме.

Руска и картофена салата, сирене, домашна баница, домашно вино и ракия беше част от празничното меню на рожденика. Събитието завърши с пожелание за още топли срещи и пак да ги покани на 100-годишния си юбилей.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *