Павлин Янкулски: Г-н Стоянов, ние, благоевградчани, не сме с толкова къса политическа памет!

Българската конституция не позволява да си кмет и депутат едновременно, категоричен е благоевградският общински съветник

В българската демокрация няма прецедент като този, който е на път да се случи в Благоевград: един и същи човек, по едно и също време да е кандидат едновременно и за кмет, и за депутат.
Но ето, че вече има. Дни преди изборите и в разгара на кандидаткметската кампания кандидатът за кмет на Благоевград Илко Стоянов оглави листата на “Има такъв народ” за 46-о НС.
При всички положения това негово решение е безпрецедентно дезертьорство от битката за града. Амбицията му за власт категорично свидетелства за непоследователност и “глад” за какъвто и да е пост на всяка цена. Човек с такова политическо поведение не може да управлява града и да се бори за интересите на благоевградчани, да намери решение на проблемите и да се справя с местните трудности и предизвикателства, които неминуемо ще срещне като кмет.
Но ние, хората в Благоевград, не сме с толкова къса политическа памет! Елементарните схеми на г-н Стоянов не са нещо ново за благоевградчани. Няма как да се забрави, че адвокат Илко Стоянов бе едновременно заместник-кмет от ГЕРБ на община Петрич и същевременно общински съветник в Благоевград от “Глас народен”, и то само преди 3 години. Още по-рано той беше в СДС, във “ВОТ консерватори”, в партия ДРОМ…
Ето защо жителите на града заслужават категорични отговори от него защо захвърли на заден план кандидаткметската си кандидатура и реши да оглави листата за кандидат-депутати на ИТН, и как ще оправдае доверието на тези, които агитира да го подкрепят за кмет?
Ние поставяме и въпроса колко е коректно по време на кампания за кмет на Благоевград да обещаваш нереални неща, от рода на: 7000 туристи дневно в Благоевград /за сравнение, туристите за ден във Венеция са 70 000/, 1 млрд. евро инвестиции, 3500 нови работни места със заплати от 4000 евро в IT сектора /макар че в цяла България тези специалисти започват със стартова заплата от 1000 евро/ и други 10 000 работни места в производството с по 2000 евро заплата. Общо 13 500 нови работни места… дали изобщо има толкова хора, търсещи работа в града ни? Министър-председател да си, не можеш да осигуриш 1 милиард евро инвестиции. Тази “програма” в стил “Американска мечта” по същество напомня на избори в България от 50-те г. на миналия век. Не е обаче за смях. Грозната истина е, че обещанията на Стоянов за развитието на града звучат като приспивна приказка за деца, тъй като в същото време той глади костюма за парламента.
Ясно е, че за да задоволи собствените си амбиции за власт на всяка цена, адвокатът ще подведе избирателите си. Независимо дали ще излъже тези, които гласуват за него за кмет, или тези, които гласуват за депутат.
Достатъчно сме интелигентни да прочетем Българската конституция, която в чл. 68, ал. 1 е категорична и не позволява да си кмет и депутат едновременно.
Ние, благоевградчани, трябва да решим дали искаме за кмет човек, който очевидно е неискрен в думите и делата си. Осигурявайки си някаква гаранция с резервен вариант за бъдещия си пост и удовлетворявайки амбициите на политическите си ментори, без да го осъзнава, той ще компрометира себе си и политическата партия, която го е издигнала.
ПАВЛИН ЯНКУЛСКИ,
Благоевград

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

 1. Васил

  Бил е в партии Глас народен, ДРОМ, ВОТ, СДС, Реформаторски блок, ГЕРБ,… сега е в ИТН. На това му се вика политически хамелеон. На такива хора трябва да им се забранява да влизат в политиката със закон.

  Отговори
 2. Андон Тодоров обединява хората!

  АНДОН ТОДОРОВ е НОВИЯТ КМЕТ на БЛАГОЕВГРАД!

  Подкрепен е от ШИРОКА коалиция на политическите играчи от целия спектър – и от Левите сили и от Десните партии!

  АНДОН ТОДОРОВ е новият НУЖНИЯТ кмет – обединител на Благоевград!

  ………………………………

  п.с. Скокливите политически “бълхи” няма смисъл да коментираме.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *