Топ теми

Пай по гръцки

Продукти

За блата:

170 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 г пречистено (гхи) краве масло
2 с.л. нерафинирана захар
1 ч.л. канела
1 с.л. вода от портокалов цвят
1 яйце

За плънката:

3 големи сладки ябълки
3 с.л. нерафинирана захар
100 г гръцки коняк
25 г масло 

Начин на приготвяне

Брашното и бакпулверът се пресяват, добавя се маслото на кубчета и се блендира за кратко с другите съставки. Тестото оформя във форма за пай и се замразява за 30 минути. 

През това време нарязваме почистените ябълки на тънки резени и ги задушаваме за 5 минути с другите съставки на плънката, оставяме да се охлади. Подреждаме охладените вече ябълки върху блата и печем в загрята на 180 градуса фурна 30 минути.

Сервираме пая с останалия сос от задушаването на ябълките, едросмлени орехи (лешници).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *