Пай с извара и круши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ТЕСТО

брашно – 200 г

масло – 100 г

яйца – 2 бр.

захар – на вкус

ОСНОВА С ИЗВАРА

извара – 400 г

яйца – 2 бр.

грис – 3 с.л.

заквасена сметана – 2 с.л.

брашно – 3 с.л.

ванилия

захар – на вкус

круши

канела

ванилова захар

пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изварата слагаме в купа и разбиваме с пасатор до гладкост.

Добавяме разбитите яйца, заквасената сметана, гриса, брашното, ванилията и захарта.

Разбъркваме добре всички продукти и оставяме за 30 минути.

Приготвяме си тестото от брашното, настъргано масло, разбитите яйца и захарта. Омесваме добре.

В тава си слагаме хартия за печене, разточваме тестото и го слагаме в тавата, тестото трябва да обхваща и част от стените на тавата, защото после трябва да се прегъне леко.

Сипваме изварената смес.

Ябълките нарязваме на филии и подреждаме върху изварата.

Поръсваме с ванилова захар и канела крушовия сладкиш.

Печем сладкиша с извара в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.

Готовия пай с извара и круши изваждаме и поръсваме с пудра захар.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *