
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ТЕСТО
брашно – 200 г
масло – 100 г
яйца – 2 бр.
захар – на вкус
ОСНОВА С ИЗВАРА
извара – 400 г
яйца – 2 бр.
грис – 3 с.л.
заквасена сметана – 2 с.л.
брашно – 3 с.л.
ванилия
захар – на вкус
круши
канела
ванилова захар
пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изварата слагаме в купа и разбиваме с пасатор до гладкост.
Добавяме разбитите яйца, заквасената сметана, гриса, брашното, ванилията и захарта.
Разбъркваме добре всички продукти и оставяме за 30 минути.
Приготвяме си тестото от брашното, настъргано масло, разбитите яйца и захарта. Омесваме добре.
В тава си слагаме хартия за печене, разточваме тестото и го слагаме в тавата, тестото трябва да обхваща и част от стените на тавата, защото после трябва да се прегъне леко.
Сипваме изварената смес.
Ябълките нарязваме на филии и подреждаме върху изварата.
Поръсваме с ванилова захар и канела крушовия сладкиш.
Печем сладкиша с извара в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.
Готовия пай с извара и круши изваждаме и поръсваме с пудра захар.