Пай с ябълки

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • ванилия – 1 бр.
  • краве масло – 100 г меко
  • канела – 1 ч.л.
  • ябълки – 2 бр.
  • орехи – 1 шепа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ябълките обелвам и нарязвам на полумесеци, подреждам в ринг форма за торта.

От останалите продукти забърквам тестото, което изсипвам върху ябълките.

Поръсвам шепа натрошени орехи и пека ябълковия пай на 180 градуса до суха клечка.

Изваждам го от фурната, да отлежи 10 минути, и обръщам в чиния за сервиране.

Чуден пай с ябълка, канела и орехи, който ухае изкушаващо и изчезва неусетно!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *