Памела Андерсън посети Асандж в затворa

Американската актриса Памела Андерсън призова повече хора да подкрепят Джулиан Асандж, след като посети създателя на “Уикилийкс” в лондонски затвор, където той очаква изслушване във връзка с искането от САЩ за екстрадирането му, съобщава ДПА.

“Асандж е невинен, добър човек и е невероятна личност. Обичам го”, заяви Андерсън пред репортери, след като заедно с главния редактор на “Уикилийкс” – исландския разследващ журналист Кристин Храфнсон – се срещнаха с Асандж в затвора “Белмарш”.

Правителството на САЩ обвини 47-годишния австралиец Асандж в заговор с бившия анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг за публикуването през 2010 г. на секретни документи. Асандж е в затвора, откакто на 11 април полицията го изведе от еквадорското посолство в Лондон, където прекара 7 години, за да избегне арест.

В кратка поява пред съда чрез видеовръзка от затвора миналата седмица Асандж потвърди, че не иска да бъде екстрадиран. Очаква се делото да продължи до една година.

“Това ще е продължителна борба и той се нуждае от цялата подкрепа, която би могъл да получи”, заяви 51-годишната Андерсън, подкрепяла основателя на “Уикилийкс” при посещенията в посолството.

“Той пожертва толкова много, за да извади истината на бял свят”, заяви актрисата и допълни, че й е призляло след срещата си с Асандж в затвора.

Храфнсон каза, че е бил потресен да види своя приятел – интелектуалец и журналист – в строго охраняван затвор. Той отбеляза, че Асандж е отслабнал физически, но духът му е висок. “Може да е притиснат, но не е сломен. Изключително жилав човек. Знае, че не е извършил нищо нередно”, допълни Храфнсон.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *