Памучна питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

550 г. брашно
200 мл.топло мляко
7 г. суха мая
1 ч.л. захар
2 яйца
1 жълтък за мазане
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ПАМУЧНА ПИТКА

В купа се слага топлото мляко, маята и захарта – изчакваме 2-3 минути. Добавяме яйцата, олиото, кис.мляко и солта, разбиваме хубаво. В друга купа пресяваме брашното и към него бавно наливаме течната смес, измесваме тесто, което оставяме да втаса 30 минути. Разделяме на 4 топчета, които разточваме и мажем с разтопено масло. Налагаме корите една върху друга, слагаме чашка за център, режем на 8 триъгълници, които усукваме. Питката втасва 30 минути, мажем с жълтък и поръсваме със семена. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *