Паникьосани хора на пътя! Мъж държи 2-г. момче с главата надолу, д-р Корчев му спаси живота

Д-р Мирослав Корчев от Спешен център – Рила спаси 2-г. сирийче, като извади монета от 2 лв., заседнала в гърлото му.
Вчера около 11,00Всички ч. докторът пътувал за родното си село Бабяк в община Белица. Близо до разклона на пътя за Банско и Разлог видял спрели няколко леки коли и бус, а десетина души се суетели притеснено около малко момченце. Мъж го въртял в кръг, като го държал за крачетата с главата надолу. Д-р Корчев разказа пред “Струма” за случилото се:
“Имам два свободни дни и тръгнах от Рила за родното ми село Бабяк. Освен майка ми други близки нямам и когато имам време, ходя да я видя. Близо до разклона на пътя за Разлог и Банско видях, че има суматоха на пътя, един спрял бус и няколко леки коли. Имаше десетина души. Реших, че нещо се е случило. Приближих до хората и видях, че мъж върти в кръг около себе си двегодишно момченце с главата надолу. Помолих го да вдигне детето на нивото на лицето ми и му бръкнах с два пръста в устата. Оказа се, че малчуганът е глътнал монета от два лева. Тя беше заседнала между трахеята и хранопровода. Извадих монетата и момченцето започна да диша свободно. Родителите му от радост се разплакаха. Насъбралите се хора си отдъхнаха от напрежението.
Семейството сирийци тръгнали на почивка от София за Банско. По пътя детето отворило портфейла на майка си, сложило монетата в устата и я погълнало.
В знак на благодарност, че съм спасил детето им, родителите ми предлагаха пари, но аз не ги взех. Това ми е призванието – да помагам на хората”, категоричен е д-р М. Корчев.
Той неведнъж е показвал хуманното си отношение. Както “Струма” писа, преди време помогна на гъбар от Якоруда, като извади 7 см стоножка от ухото му, спаси от хипогликемия жена от Рила, припаднала в местен магазин, с пакетчета захар и безалкохолна напитка. Практиката му изобилства от любопитни случаи.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *